Muistiinpanoja kirjallisilta löytöretkiltä. Tuulen vietävänä, mutta päättäväisesti matkalla tuntemattomille maille. Teosesittelyjä ja ajatuksia interaktiivisesta kirjallisuudesta.

Haetko interaktiivista luettavaa? Selaa linkkipankin valikoimaa
    Tilaa lokiotsikot RSS-syötteenä, sähköpostiisi tai Twitteriin

.: Lokikirja :.

Walker & Silhouette, eikä tekstiparseri pelota yhtään

C. E. J. Pacianin Walker & Silhouette on veikeässä hengessä kirjoitettu kevyt tekstiseikkailun ja hypertekstin välimuoto. Siinä käytetään samankaltaista yhden sanan avainsanajärjestelmää kuin Aron Reed käyttää Blue Lacunassaan. Pelillisiä haasteita tässä kevytmielisessä pienoisteoksessa ei ole kuin pari, ja tarina käsittää vain kuusi tapahtumapaikkaa. Walker & Silhouette on pieni namupala, jonka lukee alle tunnissa. Se sopii hyvin niille, jotka kavahtavat tekstiparseria, mutta haluaisivat kuitenkin kurkistaa sen taakse.

Hienosteleva knallipäinen poliisietsivä Walker lyöttäytyy yhteen epäsovinnaisen vandaalin, Ivyn kanssa. Aiemmin Walker on toimittanut saman naisen oikeuden eteen, mutta tullut sittemmin katumapäälle ja haluaa nyt tämän kaverikseen ratkomaan rikoksia. Välillä lukija seuraa tarinaa Walkerin, välillä itsekeskeisen Ivyn näkökulmasta. Tarinan taustana on steampunkahtava fantasiamaailma, joka rinnastuu jonnekin 1900-luvun alkupuolelle. Kerronta hulluttelee molempien hahmojen kustannuksella, eikä juttua pidä ottaa vakavasti vähäisimmässäkään määrin.

Walker & Silhouette

Walker & Silhouette ilmestyi 2009, ja se oli ehdolla Xyzzy-palkintojen saajaksi samana vuonna kuin Blue Lacuna niitä voitti. C. E. J. Pacian kuuluu niihin "uuden polven tekijöihin", jotka ovat nostaneet interaktiivista fiktiota kerronnallisesti sellaiselle tasolle, että sen voi jo melkein nähdä vakavasti otettavana kirjallisuutena – tai kirjallisuutena ylipäänsä.

Walker & Silhouette on ladattavissa ilmaiseksi Windows-, Mac OS X -ja Linux-käyttöjärjestelmille. Latauspaketti sisältää kokonaisen Windows-ohjelman, joka käynnistyy helposti ikonia klikkaamalla. OS X:llä tai Linuxilla lukemiseen tarvitaan lukuohjelma. Ohjeet löytyvät latauspaketin sisältä.

LISÄTTY LINKKIPANKKIIN: WALKER & SILHOUETTE (C.E.J. PACIAN)