.: Teoksen pituus :.

Vuorovaikutteisessa kirjallisuudessa teoksen pituutta on vaikea määritellä yksiselitteisesti. Tyypillisesti yksi lukukerta ei sisällä kaikkea teokseen kuuluvaa tekstiä vaan vain osan siitä. Erilaiset lukupolut voivat myös olla eri mittaisia.

Alla on oma karkea mitta-asteikkoni, joka perustuu toteutuneille lukuajoille sekä arviolle sisällön laajuudesta. Pituusluokkien aika-arvioiden välillä on aukkoja, joihin osuvat teokset voivat kuulua joko alempaan tai ylempään luokkaan.

Selaa kohtaan: Lyhyt ~ Keskipitkä ~ Pitkä ~ Erittäin pitkä

Lyhyt

0 – 35 min. Teos jonka voi lukea yhdeltä istumalta. Lukukokemuksena novellin mittasuhteissa.

Lyhyet teokset linkkipankissa

Keskipitkä

45 min – 2 t. Tauotetun lukusession kattava teos. Pitkän novellin tai pienoisromaanin mittasuhteissa. Uudelleenluettavuus voi olla melko korkea.

Keskipitkät teokset linkkipankissa

Pitkä

2 t 30 min – 5 t. Teos jonka lukemisen voi hyvin jakaa useammalle päivälle. Lukukokemuksena romaanin mittasuhteisiin yltävä. Uudelleenluettavuus voi olla korkea erilaisten loppujen takia.

Pitkät teokset linkkipankissa

Erittäin pitkä

6 t tai enemmän. Teos jonka parissa ollaan pidempään ja joka vaatii paneutumista. Lukukokemuksena mittavahkon romaanin kaltainen. Uudelleenluettavuus ei välttämättä ole korkea, mutta lukupolut voivat muodostua oleellisesti erilaisiksi.

Erittäin pitkät teokset linkkipankissa