Kirjallinen suunnistaja

kirjan rajat ylittävää kirjallisuutta

Muistiinpanoja kirjallisilta löytöretkiltä. Tuulen vietävänä, mutta päättäväisesti matkalla tuntemattomille maille. Teosesittelyjä ja ajatuksia interaktiivisesta kirjallisuudesta. Tilaa lokiotsikot tuoreeltaan:

Monologista dialogiin, yksisuuntaisesta kaksisuuntaiseksi

Kirjallisessa suunnistajassa on kyse vuorovaikutteisesta kirjallisuudesta, ja perinteiset lineaariseen sivunkääntöön perustuvat kirjat eivät lokikirjaan oletuksellisesti kuulu. Mutta on olemassa veruke niiden mukaan ottamiselle, nimittäin vuorovaikutteisen version kuvitteleminen. Otan tämän ei niin vakavamielisenä ajatteluharjoituksena. Haasteena on tunnistaa materiaalista (kirjan sisältö) ne kohdat ja elementit, jotka olisivat laajennettavissa vuorovaikutteisuudeksi, ja, jos mahdollista, muotoilemaan kokonaisidea uudesta teosversiosta. Nämä lokimerkinnät ilmestyvät jatkossa kategorian Perinteiset kirjat alla.

Tämä on tietysti täysin hyödytöntä siinä mielessä, etten aio mitään uusia teosversioita kirjoittaa tai myydä ideaani; luvassa on sitä paitsi kirjoja, joissa tekijänoikeudet ovat voimassa. Kyse on ajatusleikistä. Kirjat sinänsä valikoituvat sattumanvaraisesti ainakin näin alkuun. Tai tarkoituksella kyllä siinä mielessä, että olen kiinnostunut niistä muista kuin vuorovaikutusta koskevista syistä.

Lupaan teosesittelyjä ihan perinteisessä mielessä ja ajatusleikki tulee sitten jatkoksi. Ensimmäiseksi näyttää valikoituvan kiinalaisen Murong Xuecunin Unohda minut tänä yönä, Chengdu.