Muistiinpanoja kirjallisilta löytöretkiltä. Tuulen vietävänä, mutta päättäväisesti matkalla tuntemattomille maille. Teosesittelyjä ja ajatuksia interaktiivisesta kirjallisuudesta.

Haetko interaktiivista luettavaa? Selaa linkkipankin valikoimaa
    Tilaa lokiotsikot RSS-syötteenä, sähköpostiisi tai Twitteriin

Yöllinen harharetki

Huhtikuussa verkkoon ilmestynyt Midnight Museum on avoinna vain yhden tunnin ajan päivittäin. Kalifornian keskiyö koittaa Suomessa kello kymmenen aamupäivällä. Kummallinen taidenäyttely on hämmentävä, vastenmielinen ja hauska samaan aikaan.

Tässä Porpentinen luomuksessa on kiva idea, jota voisi hyödyntää laajemminkin fiktiivisen maailman henkiin herättämisessä paitsi rajoitettujen aukioloaikojen muodossa, myös ajan mukaan muuttuvina sisältöinä.

Midnight Museum

Midnight Museum on tehty Twinellä. Linkkien kautta joko siirrytään tilasta toiseen tai tutkitaan näyttelykappaleita tarkemmin. Vierailuni kesti alle 15 minuuttia ja luullakseni tutkin joka paikan, joten kyse on lyhyestä teoksesta. Tietääkseni museoon ei ilmesty uusia teoksia tai muita yllätyksiä uusina öinä.

Museon tsätti

Museon muiden senhetkisten vierailijoiden kanssa on mahdollista keskustella tsätin kautta.

Minulle museo näyttäytyi pikemmin jonkinlaisena tuunattuna romukokoelmana kuin ajatuksia herättävänä taidenäyttelynä, mutta inspiroiva se on siitä huolimatta.

Midnight Museumiin on ilmainen sisäänpääsy.

LISÄTTY LINKKIPANKKIIN: MIDNIGHT MUSEUM (PORPENTINE)