Muistiinpanoja kirjallisilta löytöretkiltä. Tuulen vietävänä, mutta päättäväisesti matkalla tuntemattomille maille. Teosesittelyjä ja ajatuksia interaktiivisesta kirjallisuudesta.

Haetko interaktiivista luettavaa? Selaa linkkipankin valikoimaa
    Tilaa lokiotsikot RSS-syötteenä, sähköpostiisi tai Twitteriin

Coming Out Simulator 2014, valheita ja totuuksia

Nicky Casen Coming Out Simulator 2014 käsittelee nimensä mukaisesti "ulostuloa", tässä tapauksessa teini-ikäisen pojan vaikeuksia kertoa biseksuaalisuudestaan omille vanhemmilleen. Tämä valinnoille perustuva interaktiivinen fiktio perustuu tekijän omiin kokemuksiin, ja sitä kuvataan sanoilla "puolitosi peli puolitotuuksista". Lukija-pelaajan tehtävänä on luovia tosiasioiden ja valheiden kertomisen verkostossa: haluaisit ehkä kertoa totuuden, mutta suojellaksesi joko itseäsi tai äitiäsi mieluummin valehtelet. Teos on lyhyt ja melko nopeatempoinen, ja se koostuu kokonaan vuorosanoista.

Coming Out Simulator 2014

Coming Out Simulator 2014 valmistui kahdessa viikossa tarinankerrontaan keskittyvien #Nar8-pelijamien aikana, jotka se voitti. Lähdekoodi on vapaasti saatavilla. Nicky Case on tehnyt myös muita pelejä ja fiktioita.

Tarina sijoittuu vuoteen 2010 ja tapahtumapaikkana on Kanada. Päähenkilön vanhemmat ovat kuitenkin aasialaista alkuperää, ja peli mukailee käsitystä, että aasialaiset vanhemmat ovat hyvin konservatiivisia. Nuori päähenkilö on tukalassa paikassa ja harmoninen loppuratkaisu lienee sula mahdottomuus. Varmasti sinänsä samastuttava paikka kaikenlaisille kaapissa olijoille. Kovin syvällistä käsittelyä tällainen chatin kaltainen muoto ei kuitenkaan salli.

Vaikka teoksen interaktiivisuus perustuu valinnoille, tarina ei ole varsinaisesti haarautuva, vaan hyvin lineaarinen. Valinnat kuitenkin vaikuttavat tarinaan muuttaen tiettyjä yksityiskohtia. Valinnoissa onkin kyse enemmän lukutavasta. Tämän tarinan sisällön ja idean välittämiseen se riittää ja sopii hyvin.

Coming Out Simulator 2014 on luettavissa ilmaiseksi selaimessa. Tekijä ottaa vastaan myös vapaaehtoisia maksuja.

LISÄTTY LINKKIPANKKIIN: COMING OUT SIMULATOR (NICKY CASE)